diumenge, 10 de novembre del 2013

Missió de la psicopedagoga

La missió principal de la psicopedagoga de l’escola es el de la detecció de les necessitats educatives i la selecció, elaboració i desenvolupament de tots els ajuts educatius que els alumnes poden requerir en qualsevol moment de la seva escolarització. Intervé sobre les activitats de construcció dels ajuts educatius que els professors i altres membres de la comunitat educativa duen a terme a diferents nivells perquè aquestes s’ajustin tant som sigui possible a les necessitats dels alumnes.
QUÈ FA: Detecta, selecciona, elabora i desenvolupa
SOBRE QUÈ: Sobre les necessitats educatives i sobre els ajustos que els alumnes requereixen
D’ACORD AMB la concepció constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge, la qual defensa que amb ajudes i tenint en compte els coneixements previs de l’alumne es pot millorar el seu nivell de desenvolupament, adaptant-lo a les seves característiques pròpies i de l’entorn que l’acompanya. 
PER TAL D’ oferir una atenció a la diversitat dels alumnes de manera integral, global,  personalitzada i de qualitat de cada un dels infants que ho així ho requereixin al llarg de l’escolarització per a poder desenvolupar al màxim les seves capacitats i les seves possibilitats d’inserció a la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada