diumenge, 10 de novembre del 2013

Activitats que la psicopedagoga desenvolupa

-        Coordinació de l’equip de suport i orientació.
-        S’encarrega de passar les proves estandarditzades per al diagnòstic o valoració de possibles dificultats educatives i elabora els informes.
-        S’encarrega d’oferir suport individualitzat dins o fora de l’aula dels alumnes que ho requereixen.
-        S’encarrega de coordinar al claustre de professorat en termes d’atenció a la diversitat.
-        Recopila i entrega material de suport o de valoració als mestres tutors, com per exemple taules d’observació  o signes d’alerta.
-        S’encarrega de les reunions sobre els desdoblament que es duen a terme a l’escola, recollint allò que cada mestre fa amb els seu grup i per a què es fa( cal dir que al Daina Isard, hi ha moltes hores de docència que es fan de manera desdoblada com a mesura d’atenció a la diversitat).
-        És la persona de contacte directe per a la coordinació amb els centres externs a l’escola com per exemple el CDIAP, l’EAP o el CSMIJ.
-        Manté reunions amb les famílies i el mestre tutor de l’alumne de manera conjunta quan la situació ho requereix.
-        Elabora i posa en funcionament els plans individualitzats.
-        Informa al claustre de professorat dels alumnes amb necessitats educatives especials i explica les  característiques i necessitats principals que aquests requereixen.
-        Dóna pautes de normes i conductes a aquelles famílies que així ho requereixen davant de certes situacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada