dimarts, 17 de desembre del 2013

Valoració personal

Ara que ja he acabat amb el periode de pràctiques és quan tinc temps d'analitzar tot el què ha passat a llarg d'aquestes 75 hores, que tot i que primer semblaven moltes  després van resultar no ser tantes....

Em quedo una mica amb un gust agridolç i ara us explicaré perquè. Primer de tot estic contenta de fer les pràctiques al centre on treballo perquè a banda dels avantatges propis que això suposa (coneixes l'espai, el personal, saps que serà un centre de pràctiques que t'agradarà...) em permet dur a terme un projecte d'elaboració de material d'unes dimensions considerables que treballant no tenim temps de desenvolupar.

Estic molt contenta amb el tema escollit i estic molt engrescada ja que tot el clauestre de professorat està molt animat a tenir el material per a introduir el treball de la cosnciència foològica a l'aula. És un repte que ens proposavem com a equip fa molt i molt de temps, i sempre hem trobat necessàri introduir aquesta metodologia en detriment d'altres que potser ocupen massa temps de l'horari lectiu i no ens donen els resultats que esperavem.

No obstant, en tot això hi ha una part més negativa i és que les pràctiques les fas molt "sola", he anat a l'escola cada dia a les vuit del mati i he plegat a les sis, m'he quedat totes les tardes lliures i els migdies, però gairebé sempre he estat sola. Crec que les pràctiques són un espai prou bo per compartir amb persones més expertes que tu aquelles inquietuds i aquells coneixements que potser ja s'intueixen però que no es dominen al 100%, i quan es treballa i la millor opció per a fer les pràctiques és fer-les en el lloc de treball, el problema més gran que hi ha és aquest. Es veritat però que la meva mestra tutora algún dia entra a treballar a less vuit i que els dimarts a la tarda coincidiem per a posar en comú com avançava el treball, però no és el mateix que poder disposar de les 75 hores per poder acompanyar a aquesta persona i veure casos pràctics d'alumnes amb dificultats.

Per a mi potser hagués estat més enriquidora aquesta segona part, i també l'elaboració del diari de pràctiques hagués estat més profitós i més senzill de fer, però no sempre es pot fer el que un vol.

Per últim agraeixo molt que la UOC doni la opció de la creació de material com a Practicum perquè per a les persones que treballem una altre opció potser seria molt més complicada!

Estic molt engrescada a iniciar el segon periode de pràctiques i començar a crear tot el material per a l'etapa d'Infantil de l'escola . Aquest primer trimestre m'ha servit per establir les bases teoriques del meu treball, cercar i analitzar la informació necessària per a fer-ho i delimitar quins materials vull crear per a cada curs. Espero que el segon periode sigui la culminació d'aquest projecte que ara només ha fet que començar!